Organiseer uw Congres op een kasteel - Vergaderlocatie met historische zalen

Bij dit Congresarrangement op een Kasteel is inbegrepen:

  • Ontvangst van een half uur met koffie/thee en kasteelgebak in de ontvangsthal
  • Zaalhuur van de beschikbare zalen
  • Lunch in het koetshuis
  • Gebruik Habsburgerzaal voor 4 uur
  • Gebruik van audiovisuele middelen, zoals: geluidsapparatuur, draadloze microfoons, beamer met scherm, laptop en revers microfoon.
  • Blocnotes en pennen
  • Draadloos internet
  • Na afloop een drankje in het koetshuis

Prijs: € 56,90 p.p. op basis van minimaal 50 personen

Het arrangement is geldig tussen 9.00-18.00 uur.
Dit arrangement kunt u uitbreiden met onbeperkt mineraalwater en frisdranken en een warme hartige snack voor in de middag voor € 11,50 p.p.
U kunt voor € 2,50 per auto parkeren bij het kasteel.

De prijs van dit Congresarrangement is geldig tot en met 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Congres geven op een kasteel

Het kasteel ligt op 3 minuten afstand van de autosnelweg A12 en 20 minuten van Arnhem. Het kasteel ligt aan de zijden van het golvende landschap van Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied. 

De Habsburgerzaal kan worden ingericht voor een dagcongres. Deze zaal beschikt over voldoende daglicht, audiovisuele middelen zoals: beamer met scherm, draadloze microfoons en geluidsapparatuur en meubilair.

Vergaderlocatie met historische vergaderzalen

Habsburgerzaal:
De zaal ligt direct naast de hal. In theateropstelling kunnen 120 personen plaatsnemen voor het congres. In de zaal staat een concertvleugel waarvan u gebruik mag maken. Bovendien is er geluidsapparatuur en draadloos internet aanwezig. 

Ontvangsthal:
De hal is een imposante ruimte met een grote openhaard. Uw congres komt volledig tot zijn recht in het midden van de kunstcollectie. De capaciteit van de hal is 180 personen. 

Kasteelkelder: 
De middeleeuwse kasteelkelder beschikt over indrukwekkende gewelven en biedt plaats aan 60 personen. Door de intieme sfeer is het de ideale ruimte voor een gezellige proeverij, inspirerende workshop, heerlijk diner of bruisend feest.

Hoofdburcht - buitenzijde:
Bij mooi weer kan een ruimte in het kasteel worden gecombineerd met het terras en de kasteelkelder op de Hoofdburcht. 

Alle ruimten kunnen zowel los als in combinatie worden gebruikt.

Bespreek uw wensen met het kasteel.

Catering

De huiscateraar van het kasteel kan de catering verzorgen tijdens het congres of vergadering. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Fantastische ervaring

Brengt u binnenkort een bezoek aan 's-Heerenberg, dan kunt u dit kasteel niet overslaan. Het middeleeuws kasteel wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. Het kasteel is gebouwd in de 13e-eeuw.De bestaande delen die nog steeds te bezoeken zijn dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. Het kasteel is nog steeds prachtig, maar het aanzien van het kasteel is wel veranderd door de jaren heen. Dit komend door uitbreiding, verfraaiingen, branden en oorlogen. Van een middeleeuws verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.

Berghs Muntmeesterhuis

De graven Van den Bergh hadden muntbedrijven op of bij hun kastelen in ‘s-Heerenberg. Een van deze bedrijven is het Berghs Muntmeesterhuis. De muntslag, die op middeleeuwse priveleges was gebaseerd, bloeide vooral in de 16e eeuw op. Tot 1580 is er in het muntbedrijf gemunt. Hierna werden muntbedrijven niet meer getolereerd door de staat. Wel kunt u het muntbedrijf nog steeds bezoeken. U kunt tijdens een rondleiding zelf ook een munt slaan en meenemen als souvenir.

Landgoed en Omgeving

Aan de flanken van het golvende landschap van Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied ligt het kasteel. Het kasteel is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 13e eeuw. Defensieve kracht werd door het kasteel ontleed aan de gracht die het gebouw omringd.Het kasteel heeft circa 1150 hectare grond, waarvan 250 hectare bos in eigendom. In het Bergherbos ligt de Motte Montferland. Een motte is een door mensenhanden opgehoogde natuurlijke heuvel. De motte is omgeven door een gracht en een dubbele aarden wal. Rond de motte en in het bos kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Praktische informatie

Het kasteel is toegankelijk voor mindervaliden. Aan het begin van de oprit naar het kasteel bevinden zich 2 mindervalide parkeerplaatsen. Er is een mindervalide toilet in het Koetshuis (tegenover het kasteel) en er is een rolstoellift (max. 200 kg). De lift verschaft toegang tot de hal, troonzaal, Italiaanse kamer, expositieruimten en de trouwzaal. De eerste verdieping kunt u bereiken met de traplift. Mocht u met de elektrische fiets komen, dan kunt u uw fiets opladen terwijl u geniet van een culturele middag. De auto kunt parkeren bij het kasteel of in de directe omgeving van het kasteel. Mocht u bij het kasteel willen parkeren, dan kunt een parkeermunt aanschaffen bij de kassa voor € 2,00. In de directe omgeving is het betaald parkeren.